Steil met Stijl2019-06-20T14:57:17+00:00

Project Description

Project: Villa Arriba
odz Steil met Stijl

Dit is een volumestudie (voorafgaand aan een schetsontwerp) voor een huis op een zeer schuin kavel. Een volumestudie of blokkenontwerp kan een hoop inzicht geven in wat de mogelijkheden zijn op een stijl kavel. Tevens geeft het direct een beeld wat er binnen de regelgeving valt.

Mijn idee bij deze kavel is een grote woning verdeeld over verschillende kleinere volumes. Iedere kamer/huisje heeft zo zijn eigen uitzicht over het eiland. Dit kavel draait natuurlijk volledig om het prachtige uitzicht. Dus iedere ruimte wil ik los houden en deze gradueel langs de helling naar beneden plaatsen, zodat iedere individuele kamer volledig zicht krijgt. Deze huisjes komen rondom een (met ranken overgroeide) binnenplaats met zwembad met uitzicht!
Het idee van een klein bergdorpje; smalle steegjes en kleine huisjes.

Door de ligging van dit kavel, in het zicht en hoog op de heuvel, met daarachter het hele fraaie landhuis, verdient deze kavel een subtiele aanpak.
Mijn idee bij deze zicht-kavel is een ontwerp bestaande uit kleine volumes die samen een subtiel, gemoedelijk geheel vormen. Een bijkomend voordeel van een aanpak zoals dit is dat de bewoner 100% genot krijgt van het uitzicht, maar niet “te koop” zit voor alle lagergelegen buren.

terug naar Portfolio